21 November, 2011

Cara Paling Senang Tingkatkan Followers


Mesti korang semua nak tahu kan ?
nak ? so kena klik sini dan sini dulu
sape tak klik taknak kawan . nanti tak jadi padan muka HAHA :)
okay ni sebenarnnya nama dia LIKE & SEND facebook button 
under setiap post .
First pergi ke edit html >> tick expand widget
cari code ni 
<data:post.body/>
nak cari dengan mudah tekan f3 . then paste code tu dekat situ .
dah jumpe ? GOOD .


<!-- Facebook Like+Send button Start --><b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'><div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/><fb:like colorscheme='light' expr:href='data:post.url' font='' layout='standard' send='true' show_faces='false' width='450'/></div></b:if><!-- Facebook Like+Send button End -->
PASTE DEKAT BAWAH CODE  <data:post.body/> TADI .
PREVIEW KALAU TAKDA ERROR SAVE .

korang tengok dekat bawah post korang akan ada macam ni .



ada kan ? then click send masukkan nama group-2 blogger yang korang join kat fb 
add la mesej siket . siap ? send la . nnt akan keluar dekat group yang korang send tadi . 
selamat mencuba Guys. 
untuk lebih jelas duduk diam-diam tengok gambar bawah ni .


kalau tak jadi bagitahu  ya jangan malu-2 :)


TAKE NOTE :
KALAU ANDA ADA GUNA BUTTON SHARE SILA BUANG .
KALAU TAK INI TAK AKAN BERFUNGSI .

21 budak comel:

miSpYeja said...

nice tuto..cara ni miS cari2 dulu tapi dah jumpa..tapi cara ni mmg mudah dan menyenangkan huhu.

Pendamba Mawar said...

kalau da pakai button share kena buang dulu ..klau tak button sent xbfungsi.:)

Adli Shinichi said...
This comment has been removed by the author.
Adli Shinichi said...

Share button dah buang. LIKE button kt setiap post pun ke buang juga ke?

CIK SIMPLE said...

saya punya x bolh pun...:(

Adli Shinichi said...

Dh buleh pown... thnx.... come to me... http://adlishinichi.blogspot.com

kema said...

xbole...cmne nk post yg facebook like tuh?? :0

cik ika said...

ptut a ta jdik..huk3

sergeant keroro said...

just want to tell something up.

lau nak buat tutorial sharing ke ape, blog tak patah nak disable right click.

susah orang nak copy paste code.

tak semua orang suka guna ctrl + c.

happy blogging

IsmahFirzanah said...

@sergeant kerorohey sorry okay ? ifi buat disable copy dah lama dulu . masa sebelom ada tuto . so xperasan , n lupa nak buang . now da buang , thanks ya bg tahu ,

Leods said...

thanks ...nnti I spen mkn aiskrem k...hehe

smilenajah93 said...

ouh , mcm tu ke . hehe ~

SyedGraphiX said...

hehe. tapi kalau group yg kita join tu banyak, bukan semua dia ping pun. so, better normal. hehe

sYiRa LoKMaN said...

da try,,,menjadii.. :) thanx :)

NZ Diaz said...

KALAU ANDA ADA GUNA BUTTON SHARE SILA BUANG .
KALAU TAK INI TAK AKAN BERFUNGSI .

button share yang mana? :O

✿ BbeyHere ✿ said...

terima kasih sebap tutor tuh :) memang baik hati . hehe