05 November, 2011

Tutorial Border Keliling Post/Entry


okay tuto ni direquest oleh miezah .


okay kotak / border dekat post / entry ni mcm ni rupe die 








okay first .
KLIK SINI
go to design >> edit html >> tick expand widget templates .
tekan f3 carik code 

.post {




da jumpa ?

paste code ni BAWAH code yang korang carik tadi .

border:2px solid #ff6699;-moz-border-radius: 10px;-webkit-border-radius: 10px;border-radius: 10px;}

warna merah tukar pada code warna yang korang nak .
da siap ? preview .
kalau takda error SAVE .

9 budak comel:

miezah said...

hee .. da jd da :) tq

strawberry caramel said...

mcm mn ni..x jadi jek...???ke sy sndiri yg x tau wat???hehe

IsmahFirzanah said...

@strawberry caramelcuba terangkan kenapa tak jadi ? cik strawberry jumpe tak code tu ?

atensweet said...

sis kenapa naik invalid?

Mierul said...

Saya xjumpe pon '.post {' ?? knp ek?

Hazwani Hamzah said...

blog ni nampak kemas, 1st time msuk tpi terus tertarik dgn appearance blog ni

emma said...

sye punyer jdi tpy background post hilng mcm mne nk buat skali 2 tu errkk? hehe bloh aja tk...terima kasih ..